середа, 31 жовтня 2012 р.


Цікавеньке про німецьку)

Офіційно німецькою мовою розмовляють у Німеччині, Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейні, Люксембурзі та Бельгії. Саме нею творили свої шедеври Моцарт, Бетховен, Бах, Ейнштейн, Гете, Гейне, Ремарк, Кафка та багато інших видатних осіб з відомим всьому світу іменем.

До страви. Німецька мова має багато спільного з англійською (величезна кількість слів майже однакові, в граматиці чимало подібностей і т.д.) Проте вишуканість її полягає в тому, що ускладнена величезною кількістю закінчень, які не так легко і швидко вивчаються. Відмінки, винятки, часи (складно, що дієслово завжди на другому місці, а в деяких реченнях займає останню позицію, тому його взагалі легко загубити), всі іменники пишуться з великої літери, числівники ж – одним словом, в результаті число 567 347 виходить словом із 60 літер; вимова – звук “р” чого вартий. Саме цікаво, що поспілкувавшись з декількома німцями, взагалі можна заплутатись, як його вимовляти правильно (тому що в кожній Bundesland (це так звана федеративна земля, простими словами – територіальна одиниця, як наша область) своя специфічна вимова; про артиклі окремо варто говорити, тому що – це величезна “ізюминка з кісточками”.


Проте: все вище вказане веде не до того, щоб відразу відкласти ідею вивчення німецької якнайдалі у шафу ваших планів та досягнень, а до того, що ця мова вимагає особливої уваги та відношення. Якщо дуже захотіти – можна і слона купити. Покопирсайтесь у своїх можливостях, відшукайте час, стійкі мотиви, гарного помічника та починайте “штудірен” (studieren – навчатися, вивчати). Крім того, якщо ви вже маєте основи англійської, то вважайте, що сковорідку для нашої страви ви вже розігріли та підготували.

Які ж інгредієнти потрібні для приготування німецької?

Нічого кардинально нового: граматику приправляємо лексикою та фонетикою, додаємо письма та все гарно перемішуємо. Головне не дуже ретельно, щоб каша не утворилася. Адже нам потрібно, щоб кожна складова вирізнялася. Час приготування залежить тільки від вас. Таймер налаштовувати не раджу, тому що все дуже індивідуально і, щоб страва гарно смакувала (щоб уникнути розчарування), не поспішайте, готуйте з задоволенням та зацікавленістю.

матерыал взято з http://www.lingua-room.com/2011/12/07/deutsch-german-nimetska/

Немає коментарів:

Дописати коментар